Robert van der Schoot

Robert van der Schoot

Geboren op 20 september 1969 te Apeldoorn, Nederland.

Maak muziek sinds: 2009 ongeveer. Daarvoor maakte ik voornamelijk herrie ;D

Alltime favoriete band(s)/artiest(en): Om te zingen..hoe kan het ook anders?: John Mayer, Amanda Marshall, Boyce Avenue (Google maar eens), Seal, Phil Collins, John Legend, Queen, Marco Borsato, Ed Sheeran, Michael Bublé en Sting.

Om lekker op een andere manier van te genieten: idem + Krezip, Van Halen, Bomb Funk MC’s, Propaganda, Talk Talk, Carlos Vamos (ook Googlen), Rihanna, Timbaland ft <vul maar in>.

Alltime favoriete nummer(s): Poeh! Ik kan altijd weer genieten van ‘Boys of summer’ van Don Henley,  ‘Ain’t nobody’ van Chaka Khan (oww my God), ‘Hide and Seek’ van Howard Jones, ‘Human nature’ van Michael Jackson, ‘Mama’ van Genesis, ‘In the air tonight’ en ‘against all Odds’ van Phil Collins en ‘Broken Wings’ van Mr. Mister. Yup! Eighties kiddo! Lekkere soul en funk als ‘Funkin for Jamaica’ van Tom Browne, ‘Stomp’ van de Brothers Johnson,  Yarbrough & Peoples – Don’t stop the music (1980), George Benson – Give Me The Night (heerlijk!), Shannon – Let The Music Play en ‘Lets groove’ van Earth wind and fire kan ik ook ontzettend waarderen.

Kan soms ook lekker los gaan op hedendaagse dansnummers als ‘Morning After Dark ft. Nelly Furtado, Soshy’ van Timbaland of ‘Miss independant’, ‘Circus’ van Britney Spears of ‘Monster’ van multi-talent Ne-Yo.

Nummers die me ‘raken’ (ontroeren): ‘Hurt’ van Christina Aguilera, ‘Was mij’ en ‘Ik kan het niet alleen’ van Marco Borsato, ‘Beautiful goodbye’ van Amanda Marshall, ‘The man with the child in his eyes’ van Kate Bush, ‘I belong to you’ van Eros Ramazotti & Anastacia (sowieso die stem van die man). Mijn stelregel: ‘herkenning’ is vaak een krachtige factor, maar zodra het rechtstreeks uit iemands ziel komt…. raakt het die van mij……. al snap ik er geen moer van.

Ultieme alles-is-mogelijk-niets is te gek-muziekdroom/ambitie: Die verandert nog wel eens, maar op dit ogenblik zie ik mezelf op een groot podium met een keur aan super getalenteerde muzikanten en/of een kei van een´big band´zingen zoals Michael Bublé dat geweldige voorrecht heeft. Daarbij vind ik het ontzettend belangrijk dat ik wel echte interactie heb met ‘mijn publiek’…dus…wederom dat intieme vriendensfeertje.

Van muziek gaan houden/In de muziek beland door: Altijd al aan het meezingen met bovengenoemde artiesten. Ik denk wel dat – hoe stereotiep ook-  mijn vader een belangrijke rol heeft gespeeld in mijn leerproces ‘hoe te luisteren naar muziek’. Ook hij had altijd goede apparatuur en dito muziek in huis.

Kiest ervoor om deel uit te maken van ‘pure’ omdat: Tsja.. omdat ik dat ‘kleine’, ‘kwetsbare’, ‘intieme’, ‘gevoelige’ en ‘pure’ erg gaaf en uitdagend vind om te zingen.

Gekozen voor …zang…..omdat…. ik dat heerlijk vind en omdat ik van gitaar en keyboard/pianospelen vooralsnog niet veel bak ;D

 

pure-theband.nl  pure-theband.nl | info@pure-theband.nl